7 listopada uczniowie klas 1-3 oraz grupy przedszkolne włączyły się do akcji promującej zdrowe nawyki żywieniowe „Zdrowa jesień na talerzu”. Akcja odbyła się w ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania, który obchodzony jest 8 listopada. Jej celem było zachęcenie dzieci do wykonania zdrowego śniadania oraz zwrócenie uwagi na to, jak cenne dla naszego organizmu są warzywa, owoce oraz codzienna aktywność fizyczna.

Dzieci samodzielnie przygotowały bogate w witaminy kolorowe kanapki oraz smaczne przekąski w postaci owocowych sałatek.

Zachętą do zdrowego jedzenia było wspólne przygotowanie posiłku, podczas którego uczniowie wykazali się znaczną kreatywnością. Akcji towarzyszyły lekcje poświęcone zdrowemu odżywianiu, piramidzie żywienia i aktywności fizycznej. Wszystko okraszone sporą dawką uśmiechu.

Wychowawczynie kl. 0-3


Szukaj

       

 

3 - 16 luty 2025 r.
Ferie zimowe
17 - 22 kwietnia 2025
Wiosenna przerwa świąteczna
13 - 15 maja 2025
Egzamin ósmoklasisty
27 czerwca 2025
Zakończenie zajęć dydaktycznych