W dniu 2 grudnia odbyły się warsztaty dla uczniów realizujących projekt „Od ziarenka do marchewki”, którzy wspólnie z uczniami pracującymi w kole PCK oraz kole biologicznym pod kierunkiem pań Joanny Bałazy oraz Anety Michalczyk wykonywali aromatyczne woreczki zapachowe. Podczas warsztatów zaproponowałyśmy uczniom sprawdzenie się podczas szycia ręcznego woreczków z resztek tkanin. Zadanie okazało się dość trudne, ale nie poddawaliśmy się.
Kilka tygodni temu przekazaliśmy informację o sukcesach sportowych uczennicy naszej szkoły Magdaleny Białek z klasy 7b – zawodniczki ASTW (Akademii Siatkówki Tomasza Wójtowicza), która w czerwcu tego roku w I Mistrzostwa Mazowsza w Mini Plażówce, odbywających się w Strzeniówce, wywalczyła, wraz z Hanną Leśniewicz, srebrny medal. Dało jej to prawo udziału w Mistrzostwach Polski, które odbyły się w Kołobrzegu.
7 listopada uczniowie klas 1-3 oraz grupy przedszkolne włączyły się do akcji promującej zdrowe nawyki żywieniowe „Zdrowa jesień na talerzu”. Akcja odbyła się w ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania, który obchodzony jest 8 listopada. Jej celem było zachęcenie dzieci do wykonania zdrowego śniadania oraz zwrócenie uwagi na to, jak cenne dla naszego organizmu są warzywa, owoce oraz codzienna aktywność fizyczna.